Posted on

Sklenené dvere a ich cenová ponuka


Či už plánujete sklenené dvere použiť v interiéri alebo exteriéri, hodiť sa budú kdekoľvek. Vďaka pevnému a silnému sklu, poslúžia aj ako bezpečnostné alebo protipožiarne dvere. Rozhodovať môžete zo skla priezračného, nepriezračného, upraveného pieskovaním, fóliami, nálepkami, či iným sfarbením. Výber a umiestnenie je len na vašom rozhodnutí, či už plánujete dvere namontovať do spálne, obývačky, kuchyne, kúpeľne alebo na chodbu. Vhodné sú aj na predelenie kancelárskych priestorov a moderných budov ako sú hotely, obchodné domy a rôzne iné budovy.

Posúvacie sklenené dvere

Kvôli vlastnostiam ako je ľahká údržba a čistenie sa často používajú v sprchových kútoch, kde im nevadí ani stekajúca a prskajúca voda. Svojou priehľadnosťou umožňujú svetlu rozpínať sa, čím každá malá miestnosť pôsobí zrazu väčším dojmom. Pri výbere sklenených dverí sa vrátane ich úpravy, čo sa týka farebnosti a grafického povrchu, môžete rozhodovať aj medzi tým, či chcete mať dvere, ktoré sa budú otvárať posúvaním alebo do strany. Taktiež si viete zadovážiť aj prispôsobenú kľučku, či úchop, ktorým budete dvere otvárať bez toho, aby ste sa zakaždým dotýkali skla a zacapkali ho tak. Otváracie prvky sa dajú adaptovať a vyrobiť z viacerých materiálov, avšak najčastejšie sa pri skle používa nerez. V prípade, že plánujete dvere zo skla mať ako vchodové dvere, kľučka sa dá namontovať aj vo verzií spolu so zámkom. Ďalším rozhodnutím, týkajúcim sa výberu pri sklenených dverách je ich inštalácia, a to buď do pántov, zárubne alebo pomocou posúvacej lišty.

Sprchové sklenené dvere

Keď vás takéto dvere zaujali a ste pevne rozhodnutý, že ich chcete, určite vás zaujíma cenová ponuka sklenených dverí, cena sa však nedá povedať všeobecne. Odvíja sa od rôznych činiteľov, ako je veľkosť dverí, veľkosť trámu, úpravy a prispôsobenia, výroby na mieru i ďalších faktorov. Preto nie je možné stanoviť jednotnú cenu pre každú jednu stavbu a je lepšie ohľadom cenovej ponuky kontaktovať príslušnú firmu, ktorá vám po zadaní rozmerov a zodpovedaní niekoľkých bližších špecifikácií, bude naisto vedieť približnú cenu povedať.